Over de ontwerpster

Vanaf jongs af aan heeft ontwerpster H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme een grote bewondering voor juwelen. Door haar afkomst komt ze in aanraking met de meest mooie juwelen van onder andere het Nederlandse Koninklijk Huis, waar elk juweel een bijzonder verhaal vertelt. Het is dan ook logisch dat in haar vroege jeugd een fascinatie voor juwelen (en het ambacht en ontwerp) is ontstaan en dat zij zich op latere leeftijd gaat verdiepen in het ontwerpen en produceren van juwelen.

Hoe het begon
Nadat prinses Margarita in 2012 in samenwerking met ICE International een okergeel kleed van zijde en wol heeft ontworpen (met een grafische interpretatie van het silhouet van takken van de beukenboom), heeft ze de smaak te pakken. Ze belt een bevriend juwelier met het idee een juweel te ontwerpen: de rosé gouden ring, pavé gezette met witte diamanten. Dit ene ontwerp groeit organisch uit tot een complete collectie, te weten de LEAVES© collectie.

Over de ontwerpster
H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme gebruikt graag nieuwe materialen en grafische vormen, met als inspiratiebron de natuur. Haar familiestamboom kent zowel een Zuid-Europese (Italië en Spanje) als een Noord-Europese tak (Frankrijk en Duitsland). In haar ontwerpen verenigt zij deze cultuurverschillen met enerzijds de intense ‘zuidelijke’ emoties en anderzijds de ‘noordelijke’ hang naar soberheid, klare lijnen en de eenvoud van zo’n lijnenspel.

De Parme Design – Inspired by Nature
De Parme Design is in 2014 opgericht door H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme. Vanuit De Parme Design ontwerpt de prinses juwelen, interieurobjecten en fusion pieces. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Met De Parme Design combineert Margarita zo verschillende materialen en integreert ze altijd een grafische interpretatie van de natuur in haar ontwerpen.