Met mijn ontwerpen wil ik de gekozen materialen zo goed mogelijk tot uitdrukking laten komen.

O

DE PARME DESIGN – INSPIRED BY NATURE
De Parme Design draait om het vinden van oplossingen vanuit een unieke creatieve visie. Ontwerpen is oplossen. Vorm vinden betekent materiaal verkennen en het vakmanschap verdiepen om tot de kern te komen. Dit vraagt niet alleen om visie, maar ook om het aangaan van verbindingen, tussen idee en materiaal, concept en maker. De synergie die tot stand komt in samenwerkingen is een essentieel onderdeel hiervan.

DE PARME DESIGN is opgericht door H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Haar familiestamboom kent zowel een Zuid-Europese (Italië, Spanje) als een Noord-Europese tak (Frankrijk, Duitsland). In haar ontwerpen verenigt zij bestaande cultuurverschillen. Enerzijds intenser in emoties, anderzijds een design handschrift en vormtaal die zich laten omschrijven als een hang naar soberheid, de klare lijn en de eenvoud van het lijnenspel.

DE NATUUR ALS MUZE
De ontwerpen van DE PARME DESIGN symboliseren vaak onze onlosmakelijke verbondenheid met de natuur. Ook het spel tussen lichtval en schaduwwerking blijft betoveren en zijn belangrijke designelementen in het werk.

BEWONDEREN EN VERWONDEREN
Niets is sterker dan de onderzoekende, leergierige geest. Een fascinatie voor etnografie en antropologie leggen de basis voor reislust: landen ontdekken en mensen leren kennen. Via de traditionele ambachten, de gebruiken en rituelen, de technieken en door het materiaalgebruik te doorgronden. De wederkerigheid van iedere ontmoeting vraagt om openheid. Uitwisseling en wisselwerking zijn de ware rijkdom van de reis.