Maattabel

We helpen u graag bij het bepalen van de juiste maat voor uw juweel. Hieronder vindt u verschillende maattabellen. Als u meer hulp nodig heeft of een aangepast formaat nodig hebt voor de perfecte pasvorm, neem dan gerust contact met het De Parme Design team. We helpen u graag verder.

Ringen

De beste manier om de ringmaat te bepalen is met een vergelijkbare ring die goed om de betreffende vinger past. De binnenzijde van de ring meet men in millimeters met een meetlint of liniaal. Het is belangrijk dat dit nauwkeurig wordt gedaan. De breedte van de ring is ook van belang. Zo heeft men vaak een grotere ringmaat nodig bij een bredere ring, omdat een bredere ring moeilijker over de knokkel heen schuift. Bij een dunnere ring schuift deze makkelijker over de knokkel, waardoor er soms wel een halve maat verschil kan zitten tussen een brede en dunne ring. Wij denken uiteraard graag met u mee.

Armbanden

Gebruik een meetlint om uw pols op te meten. Meet de pols strak op, achter de knokkel op uw pols. Heeft u geen meetlint in huis, dan volstaat een touwtje ook wat u vervolgens naast een liniaal legt. Vervolgens afhankelijk van uw voorkeur, telt u hier 1 tot 3 centimeter bij op om tot de juiste armbandmaat te komen. Stel, uw pols is 17 cm en u wilt een gemiddeld vallende armband, dan telt u hier 2cm bij op. Zie schema hieronder.

1 tot 1,5 cm voor een strak zittende armband
2 tot 2,5 cm voor voor een gemiddeld vallende armband
3 cm voor een los zittende armband

Kettingen

Om de juiste kettingmaat te bepalen, kunt u een ketting die u reeds in uw bezit heeft, opmeten langs een liniaal of met een meetlint. Ook kunt u een touwtje gebruiken om de gewenste maat te bepalen.