Nieuws

Een bloemstilleven van Fornenburgh is de muze voor het komende DE PARME DESIGN ontwerp.

F

ROYAL LEERDAM CRYSTAL presenteert het nieuwe Oranje Vaasje "75 jaar vrijheid".

Ter ere van 75 jaar vrijheid presenteert Koninklijke Leerdam Kristal op 31 augustus 2019 het nieuwe Oranje Vaasje, ontworpen door H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme.

Het Oranje Vaasje is te zien tijdens het Masterly The Hague festival (19-22 september). Hier worden historische schilderijen gecombineerd met werken die speciaal voor de gelegenheid zijn gemaakt naar hedendaagse ontwerpen. Ter ere van 75 jaar vrijheid zal Royal Leerdam Crystal in 2019 en 2020 een serie van twee Oranje Vazen uitbrengen. De Oranje Vaas die in augustus 2019 wordt uitgegeven is ter gelegenheid van de 75-jarige bevrijding van de Zuidelijke Nederlanden.

H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme en ICE International lanceren tapijt GRADIENT LILY tijdens Milan Design Week

Van 9 tot 14 april 2019 is in het Milanese warenhuis 10 Corso Como het nieuwste design van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme (De Parme Design) te zien: het tapijt GRADIENT LILY dat tot stand kwam in samenwerking met ICE International, hand made rugs & carpets (rugs.nl). Het kleed maakt deel uit van een speciale presentatie van het Nederlandse paviljoen Masterly, the Dutch in Milano van curator Nicole Uniquole.

Rembrandts Gold # 1 in het Nederlands Paviljoen Milaan

Een unieke samenwerking tussen twee ontwerpers wordt gepresenteerd in Palazzo Francesco Turati in Milaan. Deze kast is speciaal ontworpen voor Masterly – the Dutch in Milano – 2019.

H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme en Wilfred Kalf creëerden een kabinet in de sfeer van Rembrandt en de specerijenkabinetten uit de collectie van het Amsterdamse Rijksmuseum. Het kabinet getiteld – Rembrandts Gold #1 – heeft als uitgangspunt de peper, het zwarte goud uit de Gouden Eeuw. Het kabinet is vervaardigd van notenhout van een lokale gekapte boom uit de provincie Zuid-Holland. Het patroon is gegraveerd in messing, een techniek die ook Rembrandt veelvuldig toepaste in zijn werk.

Presentatie in het Nederlands Paviljoen - Milaan 2019

H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme debuteert dit jaar als deelnemer van Masterly, the Dutch in Milano tijdens de Salone del Mobile. Haar veelzijdige ontwerpen zullen te zien zijn in het sfeervolle Nederlands paviljoen en bij Corso Como 10.

Het is de eerste internationale presentatie van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Ze weet zich omringd door Dutch designers als Richard Hutten, Royal Mosa, De Ploeg, Wilfred Kalf en Royal Delft. Haar werk werd vanwege de unieke vormtaal geselecteerd door curator Nicole Uniquole voor het Nederlands paviljoen. Een jaar lang kijken trendwatchers, internationale vakpers en interieur- en designliefhebbers reikhalzend uit naar de Hollandse ontwerpers tijdens de gerenommeerde interieurbeurs.

Nieuw verkooppunt: 10 Corso Como

De juwelencollectie van De Parme Design wordt ook gepresenteerd in de prestigieuze designwinkel 10 Corso Como, gevestigd aan het gelijknamige adres in Milaan.

10 Corso Como is de Masterly dependance tijdens de Salone del Mobile. Deze legendarische winkel is een microkosmos voor liefhebbers van design, kunst, mode, food en toegepaste kunst. Vier grote namen van Masterly zijn door de curator geselecteerd om daar hun nieuwe werk te tonen en te verkopen.

Prinses Margarita in Nederlands Paviljoen Milaan

H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme debuteert dit jaar als deelnemer van Masterly, the Dutch in Milano tijdens de Salone del Mobile. Haar veelzijdige ontwerpen zullen van 9 t/m 14 april 2019 te zien zijn in het sfeervolle Nederlands paviljoen en bij Corso Como 10.

DE PARME DESIGN bij Schaap -/- Citroen Diamonds Boutique

In samenwerking met Schaap en Citroen is de LEAVES collectie van DE PARME DESIGN te bewonderen in de Diamonds boutique in Amsterdam.

Adres:

Diamonds boutique Amsterdam
P.C. Hoofdstaat 142
1071 BN Amsterdam
[email protected]

Ontwerp voor Masterly The Hague

Masterly The Hague verbindt ontwerpers met een eigen muze. DE PARME DESIGN vindt haar inspiratie in een schilderij van Jan Baptist van Fornenburgh. Het oeuvre van deze zeventiende-eeuwse kunstschilder bestaat uit weelderige, expressieve en delicate bloemtaferelen. Het geselecteerde kleine en verfijnde paneel toont een witte vaas met blauwe motieven, gesierd door bloemen.

DE PARME DESIGN heeft de verfijnde penseelstreek vertaald in een prachtig sieraad. De uitvoering in verschillende materialen is neergelegd bij specialisten in hun vak: edelsmeden Jan Matthesius en Pauline Barendse, keramiste Judith Bloedjes en glaskunstenaar Bibi Smit. Het unieke gesamtkunstwerk beleeft tijdens het design festival Masterly The Hague haar première.

Masterly The Hague
20_23 sept. 2018 www.masterlythehague.com

Werk in wording: de Japanse lente en Paleis Soestdijk

Een prachtig antiek ingelegd kaarttafeltje uit Paleis Soestdijk vormt de aanleiding voor nieuw werk. De vraag hoe een iconisch ingelegd meubel kan worden vertaald naar iets nieuws vond haar antwoord in Japan. De Sakura (Japanse kersenbloesem) toont een tot de verbeelding sprekend spanningsveld tussen de grillige grafische takken en de tere bloesem.

De eerste ingeving is het meubel te combineren met een sieraad. Een nadere zoektocht leidde tot een prototype waar een in zilver uitgevoerde bloesemtak wordt ingelegd in het bovenblad van het meubel. Wanneer de la geopend wordt valt de bloesemtak uit het bovenblad. Het sieraad kan nu worden opgespeld als broche. Een dierbaar meubel is draagbaar geworden.

Presentatie in het Nederlands Paviljoen - Milaan 2019

In de komende maanden werkt DE PARME DESIGN prototypes uit voor een eerste presentatie in Milaan tijdens de Salone del Mobile. Milano.

In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst jaarlijks hét Nederlands Paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft. Onder de titel Masterly – The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven, ontwerpbureaus en -collectieven zich in het centrum van Milaan. Ondersteund door Holland Marketing (nbtc) brengt het paviljoen het Nederlandse themajaar 2019, Rembrandt and the Dutch Golden Age, wereldwijd onder de aandacht.

9_14 april 2019 www.masterly.nu

Opening tentoonstelling '1001 sieraden'

Prinses Margarita opende een wereldomvattende tentoonstelling in het Museum Volkenkunde Leiden. De spectaculaire expositie toonde hoogtepunten uit de omvangrijke collectie, aangevuld met hedendaagse sieraadvormgeving van ontwerpers uit binnen- en buitenland.

De tentoonstelling verbeeldt haar voorliefde voor juwelen die verder strekt dan alleen vormgeving. Een oprechte etnografische en antropologische belangstelling en verkenning van materialen, technieken en rituelen staat vaak aan de basis van de ontwerpen van DE PARME DESIGN.